شهید احمد کاظمی نجف آبادی

شهید احمد کاظمی نجف آبادی (مشاهیر نجف آباد)

معرفی شهید احمد کاظمی نجف آبادی

شهید احمد کاظمی نجف آبادی یکی از نظامیان ایرانی بود، که در طول جنگ تحمیلی ایران و کشور عراق از اعضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی محسوب می‌شد و فرماندهی لشکر ۸ نجف را برعهده داشت.

وی از سال ۱۳۷۲ تا ۱۳۷۶ فرمانده قرارگاه حمزه بود و از ۱۳۷۶ تا ۱۳۷۹ فرماندهی لشکر ۱۴ امام‌حسین را برعهده داشت.

شهید احمد کاظمی نجف آبادی در سالهای ۱۳۷۹ تا ۱۳۸۴ به عنوان فرمانده نیروی هوایی سپاه پاسداران فعالیت می‌کرد و در سال ۱۳۸۴ به فرماندهی نیروی زمینی سپاه پاسداران منصوب شد.

وی در دی‌ماه ۱۳۸۴ در سانحه سقوط هواپیمای داسو فالکن ۲۰ در نزدیکی ارومیه، به همراه شماری از فرماندهان سپاه به شهادت رسید.

 

زندگی نامه شهید احمد کاظمی

شهید احمد کاظمی نجف آبادی در ۲ مرداد سال ۱۳۳۸ در شهرستان نجف آباد در استان اصفهان چشم به جهان گشود. نام پدرش عشق علی بود.

احمد کاظمی دانش‌ آموخته کارشناسی جغرافیا از دانشگاه امام حسین، کارشناسی ارشد مدیریت دفاعی از دانشگاه فرماندهی و ستاد و دانشجوی دکتری دفاع ملی از دانشگاه عالی دفاع ملی بود.

وی در دوران فعالیت در سپاه پاسداران، ۳ نشان فتح دریافت نمود و آخرین درجه نظامی وی نیز تا سال ۱۳۸۴ سرتیپی بود.

احمد کاظمی در ۱۹ دی سال ۱۳۸۴ در سانحه هوایی سقوط هواپیمای داسو فالکن ۲۰ در نزدیکی ارومیه درگذشت.

به گفته فرمانده وقت سپاه پاسداران، در نشست خبری ۱۹ دی ۱۳۸۴ علت سقوط هواپیما، از کار افتادن دو موتور آن اعلام گردید.

پیکر وی بنا به وصیتش در جوار حسین خرازی، در گلستان شهدا در تخت فولاد اصفهان دفن گردید.

 

وی در سال ١٣۵۶ زمانی که مشغول پخش اعلامیه بر علیه نظام شاهنشاهی بود، توسط ساواک دستگیر شد و مدتی را در زندان سپری کرد.

با وقوع انقلاب در دی ‌ماه سال ۱۳۵۸ همراه با گروهی از افراد با مسئولیت محمد منتظری نجف آبادی، به همراه غلامرضا صالحی و غلامرضا یزدانی جهت اعزام به جنوب لبنان، ابتدا وارد سوریه شد.

او در پادگان حموریه در اطراف دمشق، یک دوره آموزشی جنگ‌های نامنظم را به مدت ۴۵ روز، زیر نظر سازمان الفتح طی کرد و بعد از آن به جنوب لبنان اعزام شد و در کتیبه‌های نظامی اطراف بیروت، که مربوط به سازمان الفتح بود، مستقر گردید.

وی در سال ۱۳۵۹ به ایران بازگشت و بلافاصله به کردستان رفت. در پی آغاز جنگ تحمیلی ایران و کشور عراق، با همراهی گروهی ۵۰ نفره در جبهه‌های آبادان حضور یافت.

در پایان جنگ، این گروه به لشکر ارتقاء پیدا کرده بود و فرماندهی لشکر ۸ نجف را شهید احمد کاظمی نجف آبادی برعهده داشت.

تجهیزات زرهی لشکر ۸ نجف از سلاح‌ های به غنیمت گرفته شده از نیروهای ارتش کشور عراق تجهیز شده‌ بود، که بخش اعظم آن حاصل تجهیزات به جا مانده از نیروهای عراقی بود، که با آزادسازی خرمشهر عاید نیروهای ایرانی شده بود و صدها تانک، نفربر، توپخانه و ماشین‌ آلات رزمی را در بر می‌گرفت.

 

فعالیت های شهید احمد کاظمی

1- آزادسازی خرمشهر

در جریان عملیات بیت ‌المقدس، شهید احمد کاظمی نجف آبادی در حالی که فرماندهی تیپ نجف اشرف را بر عهده داشت، با عبور از رودخانه کارون، در نیمه ‌های شب و با نفوذ به عمق ۲۰ کیلو متری از خط مقدم نیروهای عراقی، نیروهای خود را به جاده اهواز-خرمشهر رساند .

با استقرار لشکر تحت امرش در کنار جاده، نبردی تن به تن و خونین میان نیرو های ایرانی و ارتش عراق رخ داد، که در نهایت با تثبیت تیپ نجف در کنار جاده اهواز – خرمشهر، حملات بعدی خود را به سمت خرمشهر آغاز کرد.

 

2- عملیات والفجر ۱۰

در تاریخ ۲۵ اسفند ماه سال ۱۳۶۶ لشکر ۸ نجف، به فرماندهی شهید احمد کاظمی نجف آبادی در عملیات والفجر ۱۰، در محور دربندی ‌خان حلبچه شرکت کرد.

وی که در این عملیات مسئولیت تصرف شهر حلبچه را برعهده داشت، برای حفظ جان افراد غیرنظامی مستقر در شهر، از ورود نیروهای تحت امرش به حلبچه ممانعت کرد و عملیات را به پایان رساند.

 

3- فرمانده قرارگاه حمزه

شهید احمد کاظمی نجف آبادی در تاریخ ۲۴ خرداد سال ۱۳۷۲ به فرماندهی قرارگاه حمزه سیدالشهدا منصوب شد.

به دنبال فعالیت‌ های مسلحانه حزب دموکرات کردستان ایران در غرب کشور و پیشروی این حزب، وی در تاریخ ۶ مرداد سال ۱۳۷۴ مقر حزب دموکرات کردستان در خاک عراق را محاصره کرد.

وی در نهایت توافق‌نامه سیاسی – نظامی را با رهبران کردهای اردوگاه کوه سنجق، با محوریت ممانعت از مبارزه مسلحانه و روی آوردن به فعالیت ‌های سیاسی، امضا کرد.

پس از امضای این توافق‌نامه، شورای عالی امنیت ملی وضعیت منطقه کردستان را عادی اعلام کرد.

 

گزارشگر بخش جهانی بی‌بی‌سی در ۳۱ ژوئیه همان سال اعلام کرد:

نیروهای ایران، اردوگاه مخالفان دولت ایران در کوی سنجق را محاصره و پس از دو روز، بدون هیچ گونه درگیری، آن جا را ترک کردند و هیچ‌کس آسیب ندید.

در جریان این اقدامات، جلال طالبانی (رئیس وقت حزب اتحاد میهنی کردستان عراق) تعهد داد که به صورت مسلحانه در داخل ایران فعالیت نخواهند کرد.

 

4- فرمانده نیروی هوایی سپاه ایران

شهید احمد کاظمی نجف آبادی در تاریخ ۲۷ آذر سال ۱۳۷۶ به عنوان فرمانده لشکر ۱۴ امام حسین معرفی شد و پس از آن در ۹ تیر ماه ۱۳۷۹ به سمت فرماندهی نیروی هوایی سپاه منصوب شد.

در دوران فرماندهی نیروی هوایی، شهید کاظمی اقدامات مؤثری نسبت به ارتقای سطح کیفی نیروی هوایی از جهت سازمان و ساختار انجام داد و برای نخستین بار نیروی هوایی سپاه را مجهز به هواپیمای جت پشتیبانی نزدیک سوخو ۲۵ نمود و سازمان هلی‌کوپتری سپاه را با خرید بالگردهای میل ۱۷ تجهیز کرد.

وی همچنین در این سمت با واحد موشکی هوافضای سپاه پاسداران نیز ارتباط داشت و حسن طهرانی مقدم را در توسعه پروژه‌های ساخت موشک‌های بالستیک همراهی می‌کرد.

با وقوع زلزله بم در سال ۱۳۸۲، کاظمی با آماده‌سازی فرودگاه بم، ناوگان نیروی هوایی سپاه را برای نجات زلزله‌زدگان بم، بسیج کرد.

به گونه‌ای که هر ۱۳ دقیقه یک هواپیما و یک هلیکوپتر پرواز می‌کرد و در مجموع ۳۰ هزار مجروح با این ناوگان جابه‌جا شدند.

 

5- فرمانده نیروی زمینی سپاه ایران

شهید احمد کاظمی نجف آبادی در تاریخ ۲۹ مرداد سال ۱۳۸۴ از سوی سیدعلی خامنه‌ای، به فرماندهی نیروی زمینی سپاه منصوب شد.

 

 

 

 

درباره‌ی مدیر سایت نجف آبادما

همچنین ببینید

دکتر محمود نوریان نجف آبادی (مشاهیر نجف آباد)

معرفی دکتر محمود نوریان نجف آبادی دکتر محمود نوریان نجف آبادی جراح و متخصص مغز …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *