طرز تهیه آبگوشت لوبیا سبزی نجف آبادی

طرز تهیه آبگوشت لوبیا سبزی نجف آبادی (غذاهای سنتی نجف آباد)

در این بخش از سایت به طرز تهیه آبگوشت لوبیا سبزی نجف آبادی یکی از غذاهای سنتی نجف آباد می پردازیم.

این غذا یکی از مشهورترین و محبوب ترین غذاهای سنتی شهرستان نجف آباد می باشد.

 

طرز تهیه آبگوشت لوبیا سبزی نجف آبادی

برای یادگیری تهیه آبگوشت لوبیا سبزی نجف آبادی لازم است که این مواد را در دسترس داشته باشید:

 

مواد لازم :

  • گوشت گوستند: 200 گرم
  • قلم گوسفندی : 3-4 عدد
  • لوبیای سفید خیس کرده: ۱۰۰ گرم
  • تره و جعفری: ا لیوان ( سه چهارم لیوان تره و یک چهارم جعفری)
  • هویج با به: 4 عدد هویج و یا به 1 عدد
  • نمک و زردچوبه و ادویه: به میزان لازم طرز تهیه

طرز تهیه آبگوشت لوبیا سبزی نجف آبادی به شرح زیر است:

ابتدا گوشت و قلم را با لوبیا و هویج یا به و نمک و ادویه و تره و جعفری خرد شده را با 4 لیوان آب می گذاریم تا غذا با حرارت ملایم به مدت 4 ساعت پخته شود.

برای سرو میتوانید آب آن را جدا میل نمایید و بقیه مواد را له کرده و میل نمود.

 

با مصرف آبگوشت لوبیا سبزی برای هر نفر:

  • ٪44 نیاز روزانه به ویتامین آ تامین می شود .
  • ٪36 نیاز روزانه به فیبر تامین می شود.
  • ٪25 نیاز روزانه به ویتامین ب ۱۲ تامین می شود.
  • ٪23 نیاز روزانه به فولیک اسیدتامین می شود.
  • ٪20 نیاز روزانه به پروتئین تامین می شود.
  • ٪14 نیاز روزانه به آهن تامین می شود.

 

این آبگوشت منبع بسیار خوب ویتامین ب ۱ است، امروزه به دلیل تغییر سبک و سیوه زندگی و به دلیل مصرف بیش از اندازه کربوهیدراتهای تصفیه شده نظير آرد سفیان و اسکا برنج سفید و سایر محصولات تولیدی از آن بسیاری از افراد دچار کمبود و نان با هستند .

ویتامین ب ۱ برای آزاد شدن انرژی از کربوهیدراتها لازم است، در اثر کمبود ویتامین ب ۱ کربوهیدراتها به درستی در بدن نمی سوزند بنابراین مشکلات عصبی و فلمی پیش خواهد آمد.

همچنین این غذا منبع خوب ب ۶ ، فیبر و اسید فولیک می باشند که برای سلامت قلب مفید است. اما باید توجه داشت که کلسترول آن نیز بالاست پس مصرف زیاد آن خطر افزایش چربیهای خون را دنبال دارد.

این غذا منبع خوب پروتئین، آهن، ویتامین ب ۶ و فولیک اسید است و ویتامین ب ۱۲ است. بنابراین مصرف آن می تواند از کم خونی جلوگیری کند، در مجمع این غذا ارزش غذایی خوبی دارد و مصرف متعادل آن توصیه می شود.

 

 

منبع: کتاب غذاهای سنتی دیارنون (نجف آباد)، مولف: فرشته سرمدی

 

برای مشاهده دیگر غذاهای سنتی شهرستان نجف آباد به آدرس زیر مراجعه کنید:

غذاهای سنتی شهرستان نجف آباد

 

برای مشاهده سایر مطالب مربوط به شهرستان نجف آباد به لینک زیر مراجعه کنید:

معرفی شهرستان نجف آباد

 

درباره‌ی مدیر سایت نجف آبادما

همچنین ببینید

امیر آباد نجف آباد (شهرک های اقماری شهرستان نجف آباد)

امیر آباد نجف آباد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *