در این بخش از سایت به طرز تهیه گوشت و گوجه نجف آبادی یکی از غذاهای سنتی نجف آباد می پردازیم.
این غذا یکی از مشهورترین و محبوب ترین غذاهای سنتی شهرستان نجف آباد می باشد.
طرز تهیه گوشت و گوجه نجف آبادی
برای یادگیری تهیه گوشت و گوجه نجف آبادی لازم است که این مواد را در دسترس داشته باشید:
مواد لازم :
- گوشت چرخ شده: ۲۵۰ گرم
- پیاز رنده شده: ۲ عدد
- سیب زمینی: ۲۰۰ گرم
- گوجه: ۲۰۰ گرم
- رب گوجه: ۲ قاشق غذا خوری
- نمک و ادویه و زردچوبه: به میزان لازم
طرز تهیه گوشت و گوجه نجف آبادی به شرح زیر است:
ابتدا پیاز را نگینی خرد کرده و با گوشت تفت می دهیم، نمک و ادویه و زردچوبه و رب گوجه را اضافه کرده و تفت می دهیم سپس گوجه و سیب زمینی را نگینی خرد کرده و بعد از اینکه گوشت تفت داده شد گوجه را روی گوشت می ریزیم و سپس سیب زمینی را اضافه می کنیم و با حرارت پایین اجاق گاز می گذاریم به مدت نیم ساعت پخته شود.
با مصرف گوشت و گوجه برای هر نفر:
- ٪50 نیاز روزانه به ویتامین ها تامین می شود.
- ٪46 نیاز روزانه به اسید چرب پوفا تامین می شود.
- ٪32 نیاز روزانه به اسید چرب موفا تامین می شود.
- ٪25 نیاز روزانه به کلسترول تامین می شود.
- ٪25 نیاز روزانه به ویتامین ث تامین می شود.
- ٪24 نیاز روزانه به چربی تامین می شود.
این غذا منبع خوب ویتامین ب۱، چربیهای پوفا ،کلسترول ،ویتامین ث ،چربی ، و انرژی است.
با توجه به درصد بالای برخی از مواد انرژی زا، برخی از درشت مغذیها نظیر پروتئین این غذا جهت افرادی که سوء تغذیه دارند و یا در اثر بیماری دچار کاهش مواد مغذی شده اند و یا افراد کم وزن و افراد ضعیف مناسب است و مصرف آن می تواند مواد از دست رفته آنها را جبران نماید.
با توجه به بالا بودن میزان چربی و کلسترول در مصرف این غذا زیاده روی نکنید.
به دلیل وجود ویتامین ث و پروتئین بالای این غذا، این غذا در دوران سرماخوردگی و نقاهت و پس از آن نیز مفید است و در مجموع این غذا از ارزش غذایی خوبی برخوردار است.
منبع: کتاب غذاهای سنتی دیارنون (نجف آباد)، مولف: فرشته سرمدی
برای مشاهده دیگر غذاهای سنتی شهرستان نجف آباد به آدرس زیر مراجعه کنید:
برای مشاهده سایر مطالب مربوط به شهرستان نجف آباد به لینک زیر مراجعه کنید: