طرز تهیه کاچی سوسی نجف آبادی

طرز تهیه کاچی سوسی نجف آبادی (غذاهای سنتی نجف آباد)

در این بخش از سایت به طرز تهیه کاچی سوسی نجف آبادی یکی از غذاهای سنتی نجف آباد می پردازیم.

این غذا یکی از مشهورترین و محبوب ترین غذاهای سنتی شهرستان نجف آباد می باشد.

 

طرز تهیه کاچی سوسی نجف آبادی

برای یادگیری تهیه کاچی سوسی نجف آبادی لازم است که این مواد را در دسترس داشته باشید:

 

مواد لازم :

  • سبوس جو: ۵۰۰ گرم
  • چغندر: ۴۰۰ گرم
  • نخود: ۲۰۰ گرم
  • پیاز: ۱ عدد
  • نمک و زردچوبه و ادویه: به میزان لازم
  • جعفری: مقداری (برای تزیین)

طرز تهیه کاچی سوسی نجف آبادی به شرح زیر است:

ابتدا سبوسها را تمیز کرده و آنرا را آسیاب کرده و ۲ پیمانه آب روی آن ریخته و می گذاریم یک ساعت بماند.

سپس شیره سبوس را بوسیله یک تنظیف می گیریم و آنرا در قابلمه ریخته و می گذاریم تا بجوشد.

سپس چغندر خرد شده و پیاز و نخود خیس خورده را با چرخ گوشت چرخ کرده و به شیره اضافه می کنیم و می گذاریم تا بپزد.

نمک و ادویه و زردچوبه را اضافه کرده اکنون این غذا آماده مصرف می باشد.

 

با مصرف کاچی سوسی برای هر نفر:

  • ٪86 نیاز روزانه به چربی پوفا تامین می شود .
  • ٪75 نیاز روزانه به فولیک اسید تامین می شود.
  • ٪60 نیاز روزانه به ویتامین ب ۲ تامین می شود.
  • ٪35 نیاز روزانه به ویتامین ب 6 تامین می شود.
  • ٪26 نیاز روزانه به فیبر تامین می شود.
  • ٪16 نیاز روزانه به پروتئین تامین می شود.

 

این غذا منبع خوب اسیدهای چرب بوفا، فولیک اسید ، ویتامین ب۱ و ویتامین ب ۶ می باشد.

در نجف آباد به افراد بارداری که مشکلات تهوع و ویار داشته اند کاچی سوسی داده می شده است .

وجود ویتامین با برای سلامت پوست و مو و دستگاه عصبی و قلب لازم است.

ویتامین ب ۶ در متابولیسم پروتئینها نقش دارد.

در دوران بارداری که رشد و تکثیر سلولی زیاد است وجود پروتئین و ویتامینهای لازم برای متابولیسم آن به پدیده رشد کمک می کند.

اسید فولیک نیز در رشد سلولهای عصبی و خونی دخالت دارد و کمبود آن منجر به کم خونی و اختلال رشد سلولهای عصبی و نقص لوله عصبی در نوزاد می شود .

یکی از مزایای این غذا وجود فیبر مناسب است. کم تحرکی و مصرف ناکافی مواد حاوی فیبر منجر به پیوست می شود. افراد مبتلا به یبوست دفع دردناک دارند. از سوی دیگر ماندن بیش از حد مواد غذایی در روده ها سطح جذب بسیاری از مواد مضر و سمی را افزایش می دهد و به مرور زمان شانس ابتلا به سرطان افزایش می یابد.

در مجموع این غذا به دلیل وجود مواد مغذی فوق و سایر مواد مغذی برای دستگاه گوارش مفید است.

 

 

منبع: کتاب غذاهای سنتی دیارنون (نجف آباد)، مولف: فرشته سرمدی

 

برای مشاهده دیگر غذاهای سنتی شهرستان نجف آباد به آدرس زیر مراجعه کنید:

غذاهای سنتی شهرستان نجف آباد

 

برای مشاهده سایر مطالب مربوط به شهرستان نجف آباد به لینک زیر مراجعه کنید:

معرفی شهرستان نجف آباد

 

درباره‌ی مدیر سایت نجف آبادما

همچنین ببینید

ید الله شفیعی نجف آبادی

ید الله شفیعی نجف آبادی   ید الله شفیعی نجف آبادی فرزند حاج محمد باقر …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *