طرز تهیه نیمروی تخم مرغ و خرما نجف آبادی

طرز تهیه نیمروی تخم مرغ و خرما نجف آبادی (غذاهای سنتی نجف آباد)

در این بخش از سایت به طرز تهیه نیمروی تخم مرغ و خرما نجف آبادی یکی از غذاهای سنتی نجف آباد می پردازیم.

این غذا یکی از مشهورترین و محبوب ترین غذاهای سنتی شهرستان نجف آباد می باشد.

 

طرز تهیه نیمروی تخم مرغ و خرما نجف آبادی

برای یادگیری تهیه نیمروی تخم مرغ و خرما نجف آبادی لازم است که این مواد را در دسترس داشته باشید:

 

مواد لازم :

  • تخم مرغ: ۶ عدد ( ۴۰۰ گرم)
  • روغن: ۲ قاشق غذا خوری
  • خرما: ۱۲ – ۸ عدد

طرز تهیه نیمروی تخم مرغ و خرما نجف آبادی به شرح زیر است:

ابتدا خرما را هسته گرفته و آنرا در روغن تفت دهید.

سپس تخم مرغها را در یک ظرف جداگانه شکسته و هم بزنید و به خرما اضافه کنید.

می توانید آنها را با هم مخلوط کنید یا اینکه بگذارید تخم مرغ روی خرما بسته شود.

پس از بسته شده تخم مرغ غذا آماده میل کردن می باشد.

 

با مصرف نیمروی تخم مرغ و خرما برای هر نفر:

  • ٪100 نیاز روزانه به کلسترول تامین می شود.
  • ٪80 نیاز روزانه به اسید چرب پوفا تامین می شود.
  • ٪55 نیاز روزانه به ویتامین ب ۱۲ تامین می شود.
  • ٪50 نیاز روزانه به بیوتین تامین می شود.
  • ٪47 نیاز روزانه به چربی تامین می شود.
  • ٪31 نیاز روزانه به اسید چرب موفا تامین می شود.

 

این غذا از منابع خوب کلسترول، اسید چرب پوفا، ویتامین ب ۱۲، بیوتین، اسید چرب موفا و چربی می باشد.

ویتامین ب ۱۲ یا کوبالامين: یکی از منابع خوب این ویتامین کبد است.

کمبود این ویتامین منجر به کم خونی مگالوبلاستیک و آسیبهای عصبی و کم شدن حافظه می شود مصرف برخی داروها منجر به کمبود این ویتامین می شود این داروها عبارتند از آنتی بیوتیکها، آمینوسالی سیلیک، داروهای ضد تشنج، کلستیرآمین و کلشی سین. گیاهخواران و بیمارانی که از داروهای فوق استفاده می کنند بیشتر دچار کمبود این ویتامین می شوند .

ارزش پروتئینی تخم مرغ ۱۰۰ است که نسبت به سایر پروتئینها بالاترین ارزش را دارد. اسید پانتوتنیک با ویتامین ب ۵ به ویتامین ضد درمانیت معروف است. از منابع این ویتامین کبد ، قلب و دانه های گیاهی است. به طور کلی کمبود این ویتامین منجر به خارش یا التهابات پوستی می شود و کمبود شدید آن منجر به بیماری پلاگر می شود که از نشانه های مهم آن التهاب پوست به صورت پروانه ای می باشد.

در مجموع این غذا چون منبع خوب پروتئین و برخی ویتامینها برای رشد کودکان و برای جبران مواد از دست رفته بدن مفید است و به دلیل اینکه آماده کردن آن وقت زیادی نمی گیرد می تواند جانشین خوبی برای فست فود ها باشد.

 

 

منبع: کتاب غذاهای سنتی دیارنون (نجف آباد)، مولف: فرشته سرمدی

 

برای مشاهده دیگر غذاهای سنتی شهرستان نجف آباد به آدرس زیر مراجعه کنید:

غذاهای سنتی شهرستان نجف آباد

 

برای مشاهده سایر مطالب مربوط به شهرستان نجف آباد به لینک زیر مراجعه کنید:

معرفی شهرستان نجف آباد

 

درباره‌ی مدیر سایت نجف آبادما

همچنین ببینید

امیر آباد نجف آباد (شهرک های اقماری شهرستان نجف آباد)

امیر آباد نجف آباد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *