طرز تهیه آبگوشت گوشت و ماش نجف آبادی

طرز تهیه آبگوشت گوشت و ماش نجف آبادی (غذاهای سنتی نجف آباد)

در این بخش از سایت به طرز تهیه آبگوشت گوشت و ماش نجف آبادی یکی از غذاهای سنتی نجف آباد می پردازیم.

این غذا یکی از مشهورترین و محبوب ترین غذاهای سنتی شهرستان نجف آباد می باشد.

 

طرز تهیه آبگوشت گوشت و ماش نجف آبادی

برای یادگیری تهیه آبگوشت گوشت و ماش نجف آبادی لازم است که این مواد را در دسترس داشته باشید:

 

مواد لازم :

  • گوشت گوسفندی: ۱۰۰ گرم
  • ماش:۱۰۰ گرم
  • لوبیا چشم بلبلی: ۱۰۰ گرم
  • تره و جعفری: ۱ لیوان (سه چهارم لیوان تره و یک چهارم جعفری)
  • پیاز: ۱ عدد کوچک
  • نمک و زردچوبه و ادویه : به میزان لازم

طرز تهیه آبگوشت گوشت و ماش نجف آبادی به شرح زیر است:

ابتدا گوشت را به قطعات خورشتی خرد کرده و با پیاز خرد کرده کمی تفت می دهیم.

ماش و لوبیا چشم بلبلی و نمک و ادویه و تره و جعفری خرد شده را به گوشت اضافه کرده و با ۴ لیوان آب می گذاریم تا غذا با حرارت ملایم به مدت ۲ – ۳ ساعت پخته شود.

برای سرو می توان آب آن را جدا نمود سپس باقی مواد را له کرد و میل نمود و یا اینکه به صورت حلیم همه را با هم له نماییم.

 

با مصرف آبگوشت گوشت و ماش برای هر نفر:

  • ٪100 نیاز روزانه به اسید چرب موفا تامین می شود .
  • ٪25 نیاز روزانه به ویتامین ب ۱۲ تامین می شود.
  • ٪19 نیاز روزانه به چربی تامین می شود.
  • ٪19 نیاز روزانه به فیبر تامین می شود.
  • ٪16 نیاز روزانه به فولیک اسید تامین می شود.
  • ٪14 نیاز روزانه به آهن تامین می شود.

 

این آبگوشت منبع بسیار خوب اسیدهای چرب موفا و ویتامین ب ۱۲ می باشد.

بنابراین غذای خوبی برای پیشگیری از کم خونی است و برای سلامت چشمها نیز مفید است. برای سلامت قلب ویتامین ب ۱۲ ، فيبر ، فولیک اسید ، ویتامین ب ۶، منیزیم و پتاسیم لازم است که در این غذا به مقدار مناسب وجود دارد.

حبوبات از منابع خوب فیبرهای محلول هستند که فیبرهای محلول میزان چربی و قند خون را متعادل می کنند.

همچنین سبزیها نیز منابع خوب فیبر غیر محلول هستند که در دستگاه گوارش مانع جذب چربی و مواد سمی می شوند و از سوی دیگر حرکت روده ها را سریع کرده و مانع یبوست می شوند .

بنابراین استفاده از غذاهای حاوی حبوبات و سبزیجات جهت محافظت قلب و عروق توجيه می شود .

غذاهای آبگوشتی که حاوی حبوبات و سبزی هستند به شرط اینکه چرب نباشد و هنگام استفاده از گوشت زیاده روی نشود و کلیه چربیهای قابل رویت آن گرفته شود و غذاهای با ارزش و خوبی هستند.

 

 

منبع: کتاب غذاهای سنتی دیارنون (نجف آباد)، مولف: فرشته سرمدی

 

برای مشاهده دیگر غذاهای سنتی شهرستان نجف آباد به آدرس زیر مراجعه کنید:

غذاهای سنتی شهرستان نجف آباد

 

برای مشاهده سایر مطالب مربوط به شهرستان نجف آباد به لینک زیر مراجعه کنید:

معرفی شهرستان نجف آباد

 

درباره‌ی مدیر سایت نجف آبادما

همچنین ببینید

امیر آباد نجف آباد (شهرک های اقماری شهرستان نجف آباد)

امیر آباد نجف آباد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *