تنقلات در شبهای بلند زمستان در نجف آباد
از رسوم مردم نجف آباد قدیم بوده که در شبهای بلند زمستان از آجیل و خشکبار نظیر گردو و بادام و مویز و کشمش و میوه هایی نظیر انار و سیب و به به عنوان تنقلات استفاده می کردند . و معمولا در این مجالس که کلیه افراد خانواده دور هم جمع می شده اند بزرگان به تعریف داستان و شاهنامه خوانی و بیان داستانهای هزار و یک شب و احادیث و روایات مذهبی می پرداخته اند .
یک فوت و یک صبر :
یکی دیگر از رسوم مردم نجف آباد این بوده که مواد غذایی که به عنوان صبحانه یا شام یا میان وعده استفاده می شده ، نان و مویز و گردو بوده به این صورت که آتش منقل را روشن می کرده اند و منقل را داخل سینی بزرگ به اتاق یا محل نشیمن می آورده اند و نانها را بر روی ذغال سرخ شده می گذاشتند تا کمی گرم و برشته شود و سپس با گردو و مویز مصرف می کردند. و به این خوراک ، خوراک یک فوت و یک صبر می گفتند چون نان وقتی بر روی آتش گرم می شده نیازمند صبر کردن و فوت کردن برای سرد شدن و مصرف بوده است. ترکیب مویز و گردو از ترکیبات غذایی بسیار با خاصیت است که علاوه بر رفع چربی خون و سوزاندن چربیهای مضر یک ترکیب ضد سرطان هم می باشد که پیری را به تاخیر می اندازد زیرا آنتی اکسیدان و مواد غذایی موجود در مویز از ترکیبات ضد سرطان مهم و موثر می باشد .
سیب زمینی لا آتیشی:
یکی دیگر از غذاهایی که به عنوان صبحانه یا شام یا میان وعده استفاده می شده سیب زمینی زیر آتیشی و مصرف آن با نعناع خشک و نمک بوده است.
منبع: کتاب غذاهای سنتی دیارنون (نجف آباد)، مولف: فرشته سرمدی
برای مشاهده دیگر غذاهای سنتی شهرستان نجف آباد به آدرس زیر مراجعه کنید:
برای مشاهده سایر مطالب مربوط به شهرستان نجف آباد به لینک زیر مراجعه کنید: